04.08.2010. / 17:06

Autor: Totalsport

Njemački nogometni savez priprema tužbe zbog kladiteljskog skandala

- U proteklim smo tjednima prikupili još dokaza, te se spremamo pokrenuti tužbene procese protiv više igrača - rekao je Koch, dok su iz Državnog odvjetništva samo kratko prokomentirali da tužbe očekuju na sudu već tijekom ovog mjeseca

Iz Njemačkoga su nogometnog saveza (DFB) za tamošnju sportsku informativnu agenciju SID potvrdili da će uskoro podići tužbene zahtjeve protiv lokalnih klubova i nogometaša.

Radi se o akterima kladioničarskog skandala koji potresa više europskih zemalja pa tako i Njemačku, a koji je Bohumski ured Državnog odvjetništva Republike Njemačke pokrenuo prošle jeseni.

Klubovi i igrači iz Njemačke koji su se ogriješili o zakon bit će tuženi za štetu, potvrdio je dopredsjednik DFB-a Rainer Koch.

- U proteklim smo tjednima prikupili još dokaza, te se spremamo pokrenuti tužbene procese protiv više igrača - rekao je Koch, dok su iz Državnog odvjetništva samo kratko prokomentirali da tužbe očekuju na sudu već tijekom ovog mjeseca.

Zbog potreba istražnih procesa imena tuženih igrača i klubova zasad su još uvijek tajna, te će ostati u tom statusu sve do početka mogućega sudskog procesa. On će ovisiti o prosudbi nadležnog suca, koji će odlučiti o pokretanju postupka ili pak njegovoj obustavi.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika