06.08.2010. / 08:33

Autor: Martina Čizmić

Realnost: Manje od trećine građana podupire postupke Vlade

Prema istraživanju Cro-Demoskopa, samo 29,3 posto građana podržava Vladu, što je pad od gotovo 50 posto u odnosu na početak godine

Premijerka Jadranka Kosor nalazi se na listi najnegativnijih, a predsjednik Ivo Josipović na listi najpozitivnijih političaraPremijerka Jadranka Kosor nalazi se na listi najnegativnijih, a predsjednik Ivo Josipović na listi najpozitivnijih političaraPremijerka Jadranka Kosor i njeni ministri ovih se dana suočavaju s najglasnijim kritikama u posljednjih godinu dana. Nepopularni potezi koje Vlada opravdava reformama i štednjom srušili su i onako klimavu podršku.

Prema istraživanju Cro-Demoskopa, samo 29,3 posto građana podržava Vladu, što je pad od gotovo 50 posto u odnosu na početak godine.

No, zato je podrška oporbi, prije svega SDP-u i dalje na razini. "Kukuriku koalicija" koja namjerava zajednički izaći na sljedeće parlamentarne izbore, ima podršku nešto više od 41 posto ispitanika, dok je vladajućoj koaliciji taj postotak pao na 27,9 posto.

Kako piše Novi list, HDZ-ovi su političari najbrojniji i na listi najnegativnijih poolitičara. Na samom je čelu i dalje bivši premijer, Ivo Sanader, a društvo mu prave aktualna premijerka Jadranka Kosor, Vladimir Šeks, Ivan Šuker, Andrija Hebrang, Darko Milinović i Luka Bebić.

S druge strane, iako ga dio javnosti baš i ne voli, predsjednik Ivo Josipović kotira kao najpozitivniji političar. Zanimljivo je da se na drugom mjestu našao guverner HNB-a Željko Rohatinski, dok je treća premijerka Kosor.

Od rezultata istraživanja treba istaknuti i aktualnu potporu hrvatskom članstvu u Europskoj uniji. Ona još uvijek iznosi više od 50 posto. Neodlučnih je nešto manje od 10 posto, dok se postotak protivnika članstvu drži na 37 posto.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 06.08.10. 09:35

Pa dragi gradani a ne Hrvati dajte onda potporu Tadicu,,,,i tome Yugofilu Ivi


registracija
30/6/10

petrus7, 06.08.10. 16:20

ne dam glupači bjeloglavoj to je sigurno. Naprijed lesar. .Tovare62 napuši mi se kurca KREDEZEJČINO. IDi kradi još negdje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika