06.08.2010. / 10:08

Autor: Martina Čizmić

Vrijeme za odlazak: Rohatinski razmišlja da 2012. prepusti HNB Vujčiću

Rohatinski diplomatski odgovara kako još uvijek nije vrijeme za takve teme. Ovaj će mandat odraditi do kraja, a za dalje - vidjet ćemo

Željko RohatinskiŽeljko RohatinskiGuverner Hrvatske narodne banke, Željko Rohatinski, u javnosti uživa veliki ugled. Građani ga vide kao izuzetnog stručnjaka i vjeruju u njegove poteze. A vjeruje mu i struka. No, čini se da su guverneru dva mandata na čelu HNB-a dovoljna.

Večernji list piše kako se sve češće spominje negov odlazak 2012., nakon isteka aktualnog mandata. Kao njegov nasljednik, spominje se Boris Vujčić, njegov trenutačni zamjenik.

Rohatinski diplomatski odgovara kako još uvijek nije vrijeme za takve teme. Ovaj će mandat odraditi do kraja, a za dalje - vidjet ćemo.

Činjenica je da je o odlasku razmišljao i nakon isteka prvog mandata, no velika potpora parlamentarnih stranaka i javnosti zadržala ga je na mjestu guvernera. Stoga se u HNB-u nadaju da bi se isto moglo dogoditi i sada.

Guverner Rohatinski tijekom posljednjih deset godina svojim je čvrstim stavom i argumentiranim potezima osigurao Hrvatskoj status monetarno stabilne zemlje s jednim od stabilnijih bankarskih sustava u Europi.

Ukoliko i ode s mjesta guvernera, Rohatinski će veoma lako pronaći novi posao, bilo kao stručni analitičar ili na sličnom mjestu u nekoj domaćoj, a ne isključuje se ni u stranoj banci.

Vezane vijesti

'Zašto ne smanjujete kamate?'

'Zašto ne smanjujete kamate?'

Guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski u nekoliko je navrata opominjao banke u Hrvatskoj da su djelomično same krive što gospodarstvo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika