10.08.2010. / 16:39

Autor: Hina

Google Street View u 20 njemačkih gradova

Internetski div Google će u projekt Street View, koji mnogi smatraju kontroverznim, uključiti i 20 njemačkih gradova, pošto je postigao dogovor s tijelima za zaštitu privatnosti u toj zemlji, priopćila je u utorak ta tvrtka.

GoogleGoogleInternetski div Google će u projekt Street View, koji mnogi smatraju kontroverznim, uključiti i 20 njemačkih gradova, pošto je postigao dogovor s tijelima za zaštitu privatnosti u toj zemlji, priopćila je u utorak ta tvrtka.

Street View, koji omogućuje korisnicima tehnologije Google maps detaljan uvid u gradske ulice, izazvao je zabrinutost oko zaštite privatnosti u Njemačkoj nakon što su kompanijine kamere počele snimati u toj zemlji 2008.

"Postoje strahovi, ali mi ih uzimamo ozbiljno", rekao je menadžer za Europu Google mapsa Raphael Leiteritz.

U skladu s pravilima, njemački građani imat će pravo tražiti da se njihova kuća digitalno zamuti prije nego što fotografije budu objavljene online.

"Cilj je najbolja moguća zaštita privatnosti", kazala je glasnogovornica Googlea Lena Wagner.

Kompanija se nada da će nova usluga početi funkcionirati do kraja ove godine.

Street View već djeluje gotovo bez ograničenja u 23 zemlje, a njemački gradovi koji će biti uključeni u tehnologiju su između ostalih Berlin, Frankfurt, Muenchen, Hamburg i Stuttgart.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika