10.08.2010. / 18:24

Autor: Martina Čizmić

Skype priprema 100 milijuna dolara vrijedan IPO u SAD-u

U zahtjevu za IPO koji je Skype predao nije definiran niti početak prodaje niti cijenu pojedine dionice

Skype je najpoznatiji po video i VoIP pozivimaSkype je najpoznatiji po video i VoIP pozivimaInternetska tvrtka Skype predala je zahtjev za otvaranjem inicijalne javne ponude njihovih dionica u Sjedinjenim američkim državama u nadi da će prikupiti dodatnih 100 milijuna dolara kapitala.

Kako donosi BBC, tvrtka sa sjedištem u Luxemborugu koja se bavi komunikacijom putem interneta, proslavila se nakon što je omogućila zvanje s računala na običan i mobilni telefon. Time je omogućila prosječnim korisnicima za tek djelić cijene razgovaraju sa ljudima diljem svijeta.

U zahtjevu za IPO koji je Skype predao nije definiran niti početak prodaje niti cijenu pojedine dionice.

Podsjetimo, internetska stranica za aukcije eBay prodala je 70 posto Skypea grupi privatnih investitora prošle godine za 2 milijarde dolara.

Prema posljednjim podacima, Skype je imao više od 560 milijuna korisnika diljem svijeta, a u prvih šest mjeseci ove godine ostvario je profit od 13,1 milijun dolara uz opasku kako je upitno hoće li do kraja godine održati profitabilnost.

U posljednje se vrijeme Skype suočava sa sve više pritužbi svojih korisnika kojima su naplaćeni razgovori koje nisu obavili, a prošle su godine izgubili i sudski spor oko vlasništva nad tehnologijom kojom se koriste i morali su platiti visoke odštete.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika