11.08.2010. / 16:54

Autor: Hina

Croatia Airlines opovrgava: 'Nismo dobili nikakvu tužbu od Jat Airwaysa'

Jat Airways je navodno sudu u Zagrebu podnio tužbu protiv Hrvatske i Croatia Airlinesa, prenose u srijedu beogradski elektronički mediji

Hrvatska zrakoplovna kompanija Croatia Airlines nije dobila nikakvu tužbu od srbijanske zrakoplovne tvrtke Jat Airwaysa te u skladu s tim ne može ni komentirati navedeno, priopćeno je danas iz Croatia Airlinesa, nakon što su srbijanski mediji objavili da Jat potražuje od Hrvatske i Croatia Airlinesa imovinu vrijednu oko 60 milijuna eura.

Jat Airways je navodno sudu u Zagrebu podnio tužbu protiv Hrvatske i Croatia Airlinesa, prenose u srijedu beogradski elektronički mediji.

Pozivajući se na izjavu predstavnika srbijanskoga zračnog prijevoznika Milana Cvejića, mediji navode kako u toj imovini Jat ima stanove, poslovne prostore i prodajna mjesta te da s hrvatske strane još nema odgovora.

Hrvatska, po riječima Cvejića, pokušava "na svaki mogući način izbjeći vraćanje imovine" jer je, kako kaže, imovina Jata iskorištena kako bi se osnovao Croatia Airlines pri čemu vlasništvo te tvrtke navodno čini oko 90 posto imovine Croatia Airlinesa prilikom njegova osnutka.

Dodao je kako je riječ o 8560 četvornih metara poslovnog i stambenog prostora u kojem je 67 stanova te hotel i pomoćni objekti za održavanje zrakoplova.

"Mi smo potpisali ugovor o sukcesiji i, što se nas tiče, mislimo da nema potrebe ništa više potpisivati. Ugovorom o sukcesiji, koji su potpisale sve bivše republike, točno je definirano da se sva imovina vraća vlasnicima", kazao je Cvejić.

Od ostalih bivših republika SFRJ Jat potražuje imovinu vrijednu oko 10 milijuna eura, a u toj tvrtki kažu da dosad nije mnogo učinjeno na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa između Srbije i država bivše SFRJ iako je srbijanski nacionalni zračni prijevoznik svu dokumentaciju predao mjerodavnim institucijama, prenose mediji u Beogradu.

Vezane vijesti

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika