12.08.2010. / 08:40

Autor: Martina Čizmić

Ljajić: Mladićeve snimke koristit će se na suđenju protiv Karadžića

"Znamo da će se taj materijal koristiti u postupcima protiv Karadžića, Momčila Perišića, Jovice Stanišića, Zdravka Tolimira, Stojana Župljanina, Miće Stanišića i još nekih drugih", rekao je Ljajić

Rasim LjajićRasim LjajićVideo i audio snimke koje je srbijanska policija pronašla u pretresu stana Ratka Mladića u kojem trenutno boravi njegova supruga koristit će se u nekoliko sudskih procesa koji se trenutno odvijaju u Haagu.

To je, kako piše portal B92, potvrdio Rasim Ljajić, predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim sudom. Istaknuo je kako se točno zna u kojim će se procesima materijali koristiti.

"Znamo da će se taj materijal koristiti u postupcima protiv Karadžića, Momčila Perišića, Jovice Stanišića, Zdravka Tolimira, Stojana Župljanina, Miće Stanišića i još nekih drugih", rekao je Ljajić.

Materijali koji su zaplijenjeni još u veljači dostavljeni su Haaškom sudu koji ih je pregledao i odlučio iskoristiti kao dokazni materijal u sudskim procesima. Iako su pronađeni u Mladićevom stanu, još uvijek nije poznato da li je sam Mladić snimao razgovore i posjete ili je netko drugi snimao njega.

Radovan Karadžić je već od Haaškog suda zatražio odgodu nastavka suđenja od tri tjedna kako bi mogao pregledati materijale. Još nije poznato hoće li mu Sud to i dopustiti.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika