13.08.2010. / 11:52

Autor: Hina

Prihodi Facebooka od oglašavanja premašit će milijardu dolara

Time je ova mreža, koja je koncem srpnja imala više od 500 milijuna korisnika, daleko ispred suparničkog MySpacea koji će ove godine na oglasima zaraditi 'tek' 347 milijuna dolara, a taj će iznos, predviđa se, u idućoj godini pasti za 14 posto

Osnivač Facebooka Mark ZuckerbergOsnivač Facebooka Mark ZuckerbergPrihodi globalne društvene mreže Facebooka od oglašavanja u ovoj godini će se gotovo udvostručiti i premašiti milijardu dolara, ističe se u studiji što ju je u četvrtak objavila agencija eMarketer.

"Troškovi oglašavanja brzo rastu i oglašivači ne mogu zanemariti velik broj korisnika", ocijenila je Debra Aho Williamson, analitičarka te agencije, a navodi se u studiji.

Kako piše eMarketer, prihodi Facebooka od oglašavanja u 2010. dosegnut će 1,285 milijarda dolara, od čega je 835 milijuna ostvareno u Sjedinjenim Državama, naspram 665 milijuna lani. Agencija predviđa da će prihodi u 2011. narasti na 1,760 milijarda dolara.

Društvena mreža "najmanje polovicu" prihoda temelji na alatu koji je stavila na raspolaganje oglašivačima kako bi sami uređivali i kupovali prostor u kojem žele objaviti oglas.

Time je ova mreža, koja je koncem srpnja imala više od 500 milijuna korisnika, daleko ispred suparničkog MySpacea koji će ove godine na oglasima zaraditi 'tek' 347 milijuna dolara, a taj će iznos, predviđa se, u idućoj godini pasti za 14 posto.

Facebook usto počinje konkurirati javnim portalima, napose AOL-u koji će ove godine od oglašavanja u SAD-u zaraditi 890 milijuna dolara, ocjenjuje eMarketer.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika