13.08.2010. / 19:06

Autor: Hina

Međunarodna zajednice upozorava BiH na potrebu policijske koordinacije

"Neusvajanje pravilnika od strane vijeća ministara moglo bi odgoditi odluku Europskog vijeća i Europskog parlamenta o liberalizaciji viznog režima za Bosnu i Hercegovinu", navodi se u pismu

Nikola ŠpirićNikola ŠpirićČelnici međunarodne uprave u BiH, europske policije misije u BiH i izaslanstva EU u BiH upozorili su u petak vijeće ministara te zemlje da bi izostanak zaživljavanja uprave za policijsku koordinaciju u BiH ugrozilo ukidanje vize za njezine građane, priopćio je u petak ureda posebnog predstavnika EU u BiH.

Visoki predstavnik i posebni izaslanik EU u BiH Valentin Inzko, voditelj policijske misije EU u BiH Stefan Feller i otpravnik poslova izaslanstva Europske unije u BiH Boris Iarochevitch uputili su zajedničko pismo predsjedniku vijeća ministara Nikoli Špiriću u kojem su podsjetili da nije usvojen pravilnik o unutarnjoj organizaciji uprave za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Dodaje se da zaživljavanje uprave za koordinaciju policijskih tijela predstavlja jedan od uvjeta za liberalizaciju viznog režima.

"Neusvajanje pravilnika od strane vijeća ministara moglo bi odgoditi odluku Europskog vijeća i Europskog parlamenta o liberalizaciji viznog režima za Bosnu i Hercegovinu", navodi se u pismu.

Potpisnici su zbog toga pozvali vijeće ministara da usvoji pravilnik prije 31. kolovoza, kako bi o tome mogli na vrijeme mogli izvijestiti Europsku komisiju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika