16.08.2010. / 11:26

Autor: Hina

Nakon požara oluje: Hladna fronta zahvatila dio Rusije, velika materijalna šteta

"Gotovo 1.500 lokacija na kojima živi oko 93.841 osoba u području Sankt Peterburga, Novgoroda, Pskova, Vologda i Arhangelska ostalo je bez struje u domovima"

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSjeverozapadne dijelove Rusije zahvatile su tijekom noći razorne oluje koje su uzrokovale znatnu materijalnu štetu, a kako predviđaju meterolozi, hladna fronta kreće se prema Moskvi, čiju su okolicu zahvatili veliki šumski i nezapamćena suša.

Ruska meteorološka služba izdala je upozorenje za Moskvu i okolicu.

"U Moskvi uskoro očekujemo obilne padaline, možda i tuču i snažan vjetar", izvijestili su meteorolozi.

"Ruski premijer Vladimir Putin izdao je upute za hitnu sanaciju posljedica oluja i pripravnost medicinskih i socijalnih služba", priopćila je ruska vlada.

Na sjeverozapadu zemlje siloviti vjetrovi i oluje lomili su stabla, a bez električne energije ostalo je oko 100.000 osoba, izvijestili su dužnosnici ruskog ministarstva za izvanredna stanja u Sankt Peterburgu.

"Gotovo 1.500 lokacija na kojima živi oko 93.841 osoba u području Sankt Peterburga, Novgoroda, Pskova, Vologda i Arhangelska ostalo je bez struje u domovima".

Dvije 50-metarske dizalice srušile su se na cestu bivšeg središta carske Rusije, teško ozlijedivši ženu koja je upravljala jednom od njih.

Zapadni dio Rusije zahvaćen je od početka ljeta nezapamćenim vrućinama, a šumski su požari opustošili gotovo milijun hektara zemlje. Više od 50.000 hektara još je zahvaćeno požarima.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika