22.08.2010. / 15:41

Autor: Hina

Afganistan: 14 mrtvih u sukobima, među poginulima pripadnici NATO-a

Među poginulima su i dvojica pripadnika NATO-ovih snaga ISAF-a koji su stradali u odvojenim pobunjeničkim napadima na istoku zemlje

Foto: ReutersFoto: ReutersČetrnaest je osoba poginulo u najnovijem nasilju u Afganistanu, službeno je priopćeno u nedjelju.

Među poginulima su i dvojica pripadnika NATO-ovih snaga ISAF-a koji su stradali u odvojenim pobunjeničkim napadima na istoku zemlje.

Usto, bomba je pogodila vozilo u zapadnoj pokrajini Farjabu i ubila lokalnoga zapovjednika i još četvoricu ljudi, objavilo je afganistansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

ISAF-ove snage u subotu su ubile dvojicu pobunjenika na jugu, u pokrajini Zabulu. NATO-ovi su vojnici tražili talibanskoga zapovjednika koji je vodio napade na afganistanske civile i snage sigurnosti, objavio je ISAF.

U južnoj pokrajini Helmandu pobunjenici su gađali su patrolu afganistanskih i međunarodnih snaga, a ubili su dvije žene.

U susjednoj pokrajini Kndaharu trojica talibanskih zapovjednika ubijena su u subotnjoj akciji afganistanskih i ISAF-ovih vojnika koji su napali talibansko sjedište u okrugu Argandabu, objavio je guverner te pokrajine.

U ovome se trenutku diljem Afganistana protiv talibanskog ustanka bori oko 140 tisuća NATO-ovih vojnika i 134 tisuće afganistanskih .

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika