23.08.2010. / 08:56

Autor: Nacionalova redakcija

Sanaderov intimus Barišić prijeti svjedocima koji bi ga mogli kompromitirati?

Barišić navodno vrši pritisak na određene menadžere i šefove javnih tvrtki koji su pristali na suradnju s istražiteljima, šaljući im poruke da ne pričaju previše ili da ublaže svoje iskaz

Mladen BarišićMladen BarišićMladen Barišič, bivši HDZ-ov rizničar i intimus nekadašnjeg premijera Ive Sanadera navodno je preko svojih ljudi prijetio šefovima javnih poduzeća koji bi ga svojim eventualnim iskazima mogli kompromitirati. Prema pisanju Jutarnjeg lista, Barišić, bliski prijatelj Nevenke Jurak, koja je uz njega pod istragom zbog Fimi-medija, čini sve kako bi ublažio svoju ulogu u aferama koje su buknule nakon odlaska Ive Sanadera. Barišić je navodno pod sumnjom i da je sudjelovao u izvlačenju novca iz HEP-a.

U svim aferama u kojima ga se spominje, sumnja se da je Barišić imao ulogu izvlačenja novca iz javnih kompanija koje je potom prenosio u HDZ-ovu blagajnu te njime financirao stranačke aktivnosti. S obzirom na obujam izvučenih kuna, pretpostavlja se da je dobar dio istih otišao na privatne račune glavnih protagonista ovog kriminala. Barišić, piše zagrebački dnevnik, navodno vrši pritisak na određene menadžere i šefove javnih tvrtki koji su pristali na suradnju s istražiteljima, šaljući im poruke da ne pričaju previše ili da ublaže svoje iskaze.

Ovakve Barišićeve prijetnje i sugestije otprije je prijavio Damir Mihanović, bivši član uprave Croatia osiguranja, koji je prvi javno progovorio o famoznom sastanku u Vladi iz travnja 2007. godine. Tamo je navodno šefovima javnih tvrtki naređeno da sve poslove ove vrste daju Fimi-mediji.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 23.08.10. 12:18

Gdje si Inkvizicijo?Na muke s njim.


registracija
13/9/08

BURGIJANER, 25.08.10. 08:45

I konj kojeg kolju se riče a ova kljusina bu ouno njih izritala


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika