23.08.2010. / 16:06

Autor: Hina

Video: Nakon 12 sati završena talačka kriza u Manili ubojstvom otmičar

Televizija je prikazala policajce kako iz autobusa izvode četvero turista, no još nema točnog podatka o broju preživjelih

Rolando del Rosario Mendoza, otmičar koji se kasnije sam ubio (Reuters)Rolando del Rosario Mendoza, otmičar koji se kasnije sam ubio (Reuters)Dvanaestosatna talačka drama u Manili završila je tragično u ponedjeljak navečer smrću otmičara, bivšeg policajca koji je u autobusu pod prijetnjom oružja držao 15 turista iz Hong Konga i zahtijevao povratak na posao, no ubijen je i dio talaca, pokazale su televizijske snimke.

Televizija je prikazala policajce kako iz autobusa izvode četvero turista, no još nema točnog podatka o broju preživjelih.

Za neke turiste pretpostavlja se da su ranjeni, prenosi agencija dpa i dodaje da su snimke prikazale policajce kako iznose tijela iz autobusa.

Ranije je za radijsku mrežu Mindanao Network otmičar rekao: "Pucao sam u dva Kineza. Sve ću ih dokrajčiti ako policija ne prestane".

Televizija je prikazala kako se specijalni policajci približavaju autobusu i pokušavaju prodrijeti razbijanjem prozora i vrata.

Bivši filipinski policajac Rolando Mendoza, naoružan strojnicom oteo je u ponedjeljak u Manili autobus s dvadeset turista od kojih je šestero pustio, među njima troje djece.

Mendoza, nekad odlikovan časnik, otpušten je 2008. iz policije nakon što je optužen za krađu, iznuđivanje novca i kaznena djela vezana uz drogu i navodno traži povratak na posao.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika