23.08.2010. / 18:43

Autor: Hina

Njemačka razmišlja o dodatnom nametu za nuklearnu industriju

Vlada njemačke kancelarke Angele Merkel razmišlja o uvođenju još jednoga nameta za njemačku nuklearnu industriju, rekao je u ponedjeljak jedan visoki dužnosnik.

Angela MerkelAngela MerkelVlada njemačke kancelarke Angele Merkel razmišlja o uvođenju još jednoga nameta za njemačku nuklearnu industriju, rekao je u ponedjeljak jedan visoki dužnosnik.

Budućnost civilne nuklearne energije politički je osjetljivo pitanje u Njemačkoj još od vlade prethodnoga premijera Gerharda Schroedera koji je najavio da će postupno ugasiti sve reaktore.

Glavni tajnik konzervativnih kršćanskih demokrata (CDU) Hermann Groehe rekao je da bi novi namet bio povrh novoga poreza koji Berlin od iduće godine uvodi na nuklearno gorivo.

Očekuje se da ta najava pojača napetost između CDU-a i snažne njemačke nuklearne industrije.

Vjeruje se da će novi prijedlog dovesti i do neslaganja Angele Merkel s liberalima, manjom strankom u vladajućoj koaliciji.

Šef liberala Guido Westerwelle u ponedjeljak je tvrdio kako nuklearna industrija neće dobiti nove namete koji bi bili posljedica činjenice da su nuklearni reaktori dobili dozvolu da dulje rade. Ta industrija očekuje financijsku korist od odluke da se u cijeloj Njemačkoj produlji operativna faza mreže nuklearnih reaktora.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika