28.08.2010. / 18:42

Autor: Hina

Talibani na istoku Afganistana napali dvije NATO-ove baze

Isaf navodi da je 15 pobunjenika ubijeno blizu Salerna, šest blizu baze Chapman i tri u zračnom napadu dok su se talibani vozilom povlačili

NATO-ve snage uspjele su odbiti talibanske napadeNATO-ve snage uspjele su odbiti talibanske napadeTalibani su u subotu neuspješno napali dvije baze NATO-a pod američkim zapovjedništvom u Kostu, na istoku zemlje pri čemu su najmanje 24 talibana ubijena, priopćio je NATO.

NATO je odbio dva napada u svojim bazama u Kostu i ubio 24 napadača uz pomoć afganistanske vojske, precizira se u priopćenju međunarodnih snaga u Afganistanu (ISAF).

Tijekom noći izveden je napad na dobro utvrđenu bazu Chapman u provinciji Kost u blizini jugoistočne granice s Pakistanom, a kasnije na bazu Salerno, precizira ISAF i dodaje da je većina napadača ubijena izvan baza, a dvojica u bazi Salerno.

Isaf navodi da je 15 pobunjenika ubijeno blizu Salerna, šest blizu baze Chapman i tri u zračnom napadu dok su se talibani vozilom povlačili.

Jedan glasnogovornik talibana izjavio je telefonom da je 28 talibanskih boraca napalo bazu Kost te da su napadači uspjeli prodrijeti u bazu.

Šef mjesne policije je rekao da su talibani najprije napali bazu Salerno i zatim se povukli u jednu školu da bi napali bazu Chapman, koja se nalazi blizu te škole.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika