01.09.2010. / 18:06

Autor: Totalsport

SP u Istanbulu: Hrvatskih +20 protiv Tunisa

Hrvatskoj još ostaje posljednja utakmica u skupini B, ona s Brazilom, gdje moguća pobjeda može gurnuti Hrvatsku na koju poziciju više prije nastavka prvenstva

Krešimir Lončar i Bojan Bogdanović (Reuters)Krešimir Lončar i Bojan Bogdanović (Reuters)U četvrtom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, košarkaši Hrvatske su upisali i drugu pobjedu. U sklopu skupine B Hrvatska je bila bolja od Tunisa 84-64.

Uz očekivani poraz od SAD-a, te manje očekivani od Slovenije, hrvatski su košarkaši lakoćom pobijedili dvije utakmice skupine koje su "morali" dobiti. Nakon Irana pao je i Tunis, čime je Hrvatska obavila formalnost. Upisane su dvije pobjede koje osiguravaju prolaz u daljnji krug.

Tunižani ničim nisu mogli iznenaditi Hrvatsku koja je uz stisnuti gas odigrala tek uvodne minute meča. Prva dionica je završila vodstvom Hrvatske 23-12, nakon čega je vrlo brzo razlika porasla i na 20-ak plusa za Vrankovićeve igrače. To je bilo dovoljno za početak laganijeg ritma u kojem su Hrvati samo održavali odmak i pazili da se pritom ne dogodi bilo kakva ozljeda.

Hrvatska je tako sa +20 bila bolja od Tunisa koji je upisao sve poraze na ovom Svjetskom prvenstvu. Slovenija ih je pobijedila sa +24, Brazil sa +15, a Iran sa +13.

Sa 19 poena najbolji je kod Hrvatske bio Bojan Bogdanović. Marko Popović je dodao 16, Ante Tomić 15, a Lukša Andrić 10 poena. Uz sve to je Tomić dodao devet skokova, dok je, primjerice, Popović gađao tricu 4-8.

Recimo da Luka Žorić nije ulazio u igru, a kapetan Roko Leni Ukić je odigrao tek četiri minute.

Macram Ben Romdhane je sa 23 poena bio najbolji u tuniskoj momčadi.

Hrvatskoj još ostaje posljednja utakmica u skupini B, ona s Brazilom, gdje moguća pobjeda može gurnuti Hrvatsku na koju poziciju više prije nastavka prvenstva.

Recimo da je Kanada upisala i četvrti poraz u skupini D. U srijedu ih je pobijedio Novi Zeland sa 71-61, dok je u skupini C Rusija pobijedila Kinu 89-80 u tako došla do trećeg uspjeha na ovom prvenstvu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika