03.09.2010. / 13:53

Autor: Totalsport

SP u Istanbulu: SAD i Španjolska lako, prva pobjeda Obale Bjelokosti

Do prve su pobjede stigli Bjelokošćani u skupini C. Svladali su Portoriko 88-79 uz petoricu dvoznamenkastih po broju poena

Španjolska je svladala KanaduŠpanjolska je svladala KanaduŠpanjolska košarkaška reprezentacija svladala je Kanadu 89-67 u utakmici petoga, posljednjeg kola skupine D Svjetskog prvenstva kojem je ovih dana domaćin Turska.

Pobjeda, za Španjolce treća u skupini, u potpunosti je očekivana protiv suparnika koji je do sada nizao samo poraze i s njom će aktualni svjetski prvaci među posljednjih šesnaest igrati protiv Grčke ili Rusije. Po devetnaest poena za pobjedničku su momčad ubacili Rudy Fernandez i Fran Vasquez (odigrao samo 16 minuta, iz igre gađao 9-9, bacanja 1-2), a obojica su u uspjeh momčadi ugradila i po pet skokova. Spomenimo i učinak Rickyja Rubija. Odigrao je 25 minuta i u njima postigao osam poena, podijelio osam asistencija i uhvatio šest lopti pod obručima. Za Kanadu je 14 koševa postigao Olynyk.

Do prve su pobjede stigli Bjelokošćani u skupini C. Svladali su Portoriko 88-79 uz petoricu dvoznamenkastih po broju poena. Predvodio ih je Mohamed Kone sa 17 poena i 10 skokova. Dva koša više, uz sedam asistencija, za poraženu je momčad postigao Dallasov branič Jose Barea.

Amerikanci su lako protiv Tunižana zadražli stopostotan učinak u skupini B. Peta pobjeda ostvarena je rezultatom 92-57 uz 21 koš Erica Gordona i po 14 Duranta i Westbrooka. Marouan Kechrid ubacio je 15 za Tunis koji nema niti jedno slavlje.

Dodajmo i da je u skupini A Australija svladala Angolu 76-55. Zanimljivo, samo je jedan igrač na utakmici stigao do dvoznamenkaste brojke u rubrici poena. Jedanaest je za pobjednike ubacio Patrick Mills.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika