03.09.2010. / 16:58

Autor: Hina

Gates: Talibanska utočišta u Pakistanu su velika prijetnja

Jedna od glavnih prijetnji Afganistanu su i dalje talibanski pobunjenici koji djeluju iz utočišta u Pakistanu, ali suradnja snaga predvođenim NATO-om s pakistanskom vojskom je sve snažnija, kazao je u petak američki ministar obrane Robert Gates koji je u četvrtak stigao u nenajavljeni posjet Afganistanu.

Robert GatesRobert GatesJedna od glavnih prijetnji Afganistanu su i dalje talibanski pobunjenici koji djeluju iz utočišta u Pakistanu, ali suradnja snaga predvođenim NATO-om s pakistanskom vojskom je sve snažnija, kazao je u petak američki ministar obrane Robert Gates koji je u četvrtak stigao u nenajavljeni posjet Afganistanu.

Razorne poplave posljednjih mjesec dana odgodile su akcije pakistanske vojske protiv talibana u plemenskim područjima i Sjevernom Waziristanu.

"Suradnja između dviju strana sve je snažnija i svi shvaćaju da utočišta na drugoj strani granice predstavljaju veliki problem", kazao je Gates.

Talibane je opisao kao "žilave neprijatelje" i istaknuo da je vjerojatnost direktnog američkog angažmana u Pakistanu "vrlo mala".

U Afganistanu je razmješteno oko 150.000 stranih trupa, od čega su dvije trećine američki vojnici.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 06.09.10. 12:43

idioti


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika