03.09.2010. / 18:24

Autor: Hina

Slovenski ustavni sud odbio prijedlog da se zaustavi arbitraža

Slovenski ustavni sud u petak je odbio prijedlog zastupnika oporbenih stranaka da do daljnjega zaustavi primjenu zakona o ratifikaciji arbitražnog sporazuma s Hrvatskom, čime bi se odgodio postupak njegove primjene.

Razmjenom nota trebao bi započeti arbitražni postupakRazmjenom nota trebao bi započeti arbitražni postupakSlovenski ustavni sud u petak je odbio prijedlog zastupnika oporbenih stranaka da do daljnjega zaustavi primjenu zakona o ratifikaciji arbitražnog sporazuma s Hrvatskom, čime bi se odgodio postupak njegove primjene.

Kako je priopćeno iz slovenskog ustavnog suda, za privremenu suspenziju zakona o ratifikaciji arbitražnog sporazuma nisu ispunjeni uvjeti iz zakona o ustavnom sudu, pa su ustavni suci zahtjev oporbe jednoglasno odbili.

Skupina oporbenih zastupnika nedavno je ustavnom sudu predala zahtjev za procjenu ustavnosti slovenskog zakona o ratifikaciji arbitražnog sporazuma, s prijedlogom da do svog pravorijeka o tome je li taj zakon u skladu slovenskom ustavom zaustavi njegovu primjenu.

Protiv takvog prijedloga oporbenih zastupnika izjasnila se prije dva tjedna i slovenska vlada, navevši da bi privremeno suspendiranje zakona o ratifikaciji arbitražnog sporazuma s Hrvatskom moglo izazvati negativne posljedice za međunarodni položaj Slovenije koje bi bilo teško popraviti.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova prošlog je tjedna objavilo da je u završnoj fazi postupak usklađivanja diplomatskih nota između Slovenije i Hrvatske, čijom će razmjenom arbitražni sporazum postrati važeći međunarodni dokument.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
3/9/10

mudroser, 03.09.10. 18:33

Da sto smo ocekivali kada Ameri guraju projekat ulaska Hrvatske u EU.
Tako to treba raditi. Bravo susjedi Slovenci.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika