06.09.2010. / 14:54

Autor: Hina

Natascha Kampusch: Još se borim za potpunu psihološku slobodu

U razgovoru za njemačku novinsku agenciju dan uoči objave knjige, Kampusch je naglasila da želi preuzeti kontrolu nad svojom pričom, rekavši kako je bila toliko strašna da joj nikakva uljepšavanja nisu potrebna

Natascha KampuschNatascha KampuschNatascha Kampusch, žrtva otmice koja je osam godina provela u zatočeništvu, u srijedu će objaviti autobiografiju pod naslovom "3096 dana".

Dvadesetdvogodišnja Austrijanka u knjizi detaljno opisuje patnje koje je proživljavala i psihološku strategiju koju je morala primijeniti kako bi preživjela zatočeništvo u podrumu Wolfganga Priklopila.

Slučaj Kampusch zaokupljao je austrijsku javnost od njezina bijega u kolovozu 2006. Mediji i samozvani stručnjaci nagađali su imali još krivaca za njezinu otmicu te o mogućoj upletenosti njezine majke.

U razgovoru za njemačku novinsku agenciju dan uoči objave knjige, Kampusch je naglasila da želi preuzeti kontrolu nad svojom pričom, rekavši kako je bila toliko strašna da joj nikakva uljepšavanja nisu potrebna. Četiri godine nakon bijega od Priklopila koji je nakon toga počinio samoubojstvo, Natascha Kampusch, kako je rekla, još se bori za punu psihološku slobodu.

Vezane vijesti

Stravični slučajevi Fritzl i Kampusch kao inspiracija za operu

Stravični slučajevi Fritzl i Kampusch kao inspiracija za operu

Autori su naravno Austrijanci, inspiracija je također stigla iz "Alpske republike". Autor libreta Händl Klaus i glazbe Georg Friedrich Haas… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika