06.09.2010. / 19:50

Autor: Martina Čizmić

Josipović: S obzirom na situaciju, ne bi trebalo raspisivati referendum

"U kontaktu sam sa svima. Moja je teza da se dijalog sindikata i Vlade mora nastaviti", rekao je Josipović

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Ivo Josipović od samog je početka sukoba sindikata i Vlade oko izmjena Zakona o radu bio suzdržan. Iako se iz pojedinih njegovih izjava moglo zaključiti kako se Josipović svrstao uz sindikate i više od 700 tisuća građana koji su potpisali zahtjev za raspisivanje referenduma, on tvrdi kako nije izabrao stranu.

"U kontaktu sam sa svima. Moja je teza da se dijalog sindikata i Vlade mora nastaviti", rekao je Josipović gostujući u Dnevniku Nove TV.

Dodao je kako to ne znači da je on protiv raspisivanja referenduma, ali s obzirom na nastalu situaciju smatra kako se "sada ne bi trebalo ići na referendum".

"Smatram da bi trebalo donijeti saborsku izjavu, deklaraciju ili neki drugi politički akt u kojem će stajati kako će se poštovati volja građana i raspisati referendum ako se opet na dnevnom redu nađe promjena statusa Kolektivnih ugovora", rekao je Josipović.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 06.09.10. 23:01

moja je teza da su izbori najbolje rješenje jer osim što ova vlada nije sposobna,nije niti legalna


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika