Objavljeno u Nacionalu br. 773, 2010-09-07

Autor: Robert Bajruši

NASTUP PRED 15 TISUĆA TIBETANACA

Tonino Picula u Indiji se susreo s Dalaj Lamom

TONINO PICULA kaže kako iznimno poštuje Dalajlaminu politiku, te da je u Indiju na susret s njim otputovao kao privatna osobaTONINO PICULA kaže kako iznimno poštuje Dalajlaminu politiku, te da je u Indiju na susret s njim otputovao kao privatna osobaSaborski zastupnik SDP-a i bivši ministar vanjskih poslova Tonino Picula susreo se prošlog tjedna u indijskom gradu Bylakuppeu s Dalaj-lamom, tibetanskim duhovnim vođom i dobitnikom Nobelove nagrade za mir. Picula je u Indiju stigao na poziv Tibetanskog parlamenta u izbjeglištvu, koji je osnovan prije 50 godina i koji se nalazi u Indiji. U razgovoru za Nacional, nekadašnji šef diplomacije, koji je u Bylakuppe otputovao kao privatna osoba, istaknuo je da iznimno poštuje Dalaj-laminu miroljubivu politiku, a Tibet smatra važnom svjetskom civilizacijom. Osim toga, kad je 2003.

Dalaj-lama posjetio Zagreb i susreo se s tadašnjim premijerom Ivicom Račanom, Picula se nalazio u inozemstvu, tako da je prošlog tjedna iskoristio taj skup i kako bi uspio upoznati tibetanskog lidera. Obilježavanje 50 godina izbjeglištva održavalo se na otvorenom i Tonino Picula je nastupio ispred 15.000 Tibetanaca, a u govoru je podržao nastavak pregovora s Kinom. U njegovoj dosadašnjoj političkoj karijeri bio je to najveći skup na kojem je do sada govorio taj socijaldemokratski zastupnik.

Vezane vijesti

Hrvatska neće rutinski ući u Europsku uniju

Hrvatska neće rutinski ući u Europsku uniju

Ponedjeljak, 7. svibnja 2012.Beograd, jutro nakon europske izborne supernedjelje. Kao član promatračke misije Parlamentarne skupštine OESS-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika