07.09.2010. / 12:32

Autor: Hina

Zajedno protiv Komšića: Čović pozvao Raguža da odustane od izborne utrke

Istraživanje koje je u kolovozu proveo američki Nacionalni demokratski institut (NDI) na uzorku od dvije tisuće ispitanika pokazalo je kako je Komšića spremno poduprijeti čak 40 posto onih koji su među ukupnim brojem birača već odlučili za koga će glasovati

Dragan ČovićDragan ČovićPredsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović pozvao je kandidata HDZ-a 1990. za člana Predsjedništva BiH Martina Raguža da se povuče iz izborne utrke kako bi kandidatkinja te stranke Borjana Krišto pobijedila SDP-ova kandidata Željka Komšića, priopćio je u utorak HDZ BiH.

Kako je priopćeno, Čović je to učinio na predizbornom skupu svoje stranke održanom dan prije u Posušju, pri čemu je Ragužu ponudio ministarsko mjesto ako se povuče iz izborne utrke.

"Ne smijemo dopustiti da Željko Komšić, kao bošnjački predstavnik, odlučuje u ime hrvatskog naroda u BiH. Martinu Ragužu smo predložili i opet ga danas pozivamo da odustane od kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Potpora koju bi on dobio, a riječ je o petnaestak tisuća glasova, ništa mu ne znači jer ne može pobijediti, a ti glasovi značili bi mnogo našoj kandidatkinji Borjani Krišto. Ako je potrebno, osigurat ćemo mu mjesto u Vijeću ministara BiH samo kako Bošnjaci ne bi više donosili odluke o sudbini Hrvata u BiH", izjavio je Čović.

Iz Raguževa izbornog stožera u utorak je za Hinu rečeno kako ne žele posebno komentirati Čovićevu ponudu te da je Raguž uvjeren da će se o hrvatskome članu Predsjedništva BiH u konačnici odlučivati između njega i Komšića.

Hrvatski član Predsjedništva BiH bira se glasovima registriranih birača s područja Federacije BiH.

Istraživanje koje je u kolovozu proveo američki Nacionalni demokratski institut (NDI) na uzorku od dvije tisuće ispitanika pokazalo je kako je Komšića spremno poduprijeti čak 40 posto onih koji su među ukupnim brojem birača već odlučili za koga će glasovati.

Za Borjanu Krišto glasovalo bi 3,9 posto od ukupnog broja birača, a za Raguža 2,8 posto.

Hrvatske stranke zamjeraju Komšiću što je izabran zahvaljujući glasovima bošnjačkih birača.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika