08.09.2010. / 09:17

Autor: Hina

Hamnei obećao da će Iran "izigrati" sankcije

Iran će "izigrati" međunarodne sankcije koje bi Teheran trebale natjerati da zaustavi svoj kontroverzni nuklearni program, obećao je u utorak vrhovni iranski vođa, ajatolah Ali Hamnei.

Ajatolah Ali HamneiAjatolah Ali HamneiIran će "izigrati" međunarodne sankcije koje bi Teheran trebale natjerati da zaustavi svoj kontroverzni nuklearni program, obećao je u utorak vrhovni iranski vođa, ajatolah Ali Hamnei.

"Državni neprijatelji žele pritiscima izazvati nezadovoljstvo naroda, tako da on za to optuži vladu, kako bi se narušilo povjerenje između naroda i vlade", rekao je vrhovni vođa u govoru koji su prenijeli službeni mediji.

"No narod i čelnici sigurno će izigrati sankcije i učinit će ih neuspješnim, kao što su bile u zadnje tri godine", dodao je.

Ali Hamnei koji ima zadnju riječ u glavnim političkim pitanjima, pozvao je na organiziranje "pravog pokreta gospodarskog otpora" međunarodnim pritiscima, javila je državna televizija.

UN-ovo Vijeće sigurnosti donijelo je 9. lipnja četvrti paket sankcija protiv Teherana, zbog njegova nuklearnog programa, za koji zapadne zemlje sumnjaju da ima vojnu svrhu, što Teheran niječe.

Sjedinjene Države i Europska unija su jedna za drugom prihvatile i druga, još stroža ograničenja, među kojima i odredbe o kažnjavanju trgovačkih partnera Irana.

Vezane vijesti

Nove sankcije Siriji, Homs opet bombardiran

Nove sankcije Siriji, Homs opet bombardiran

Europska unija prihvatila je u ponedjeljak novi paket sankcija Siriji koje se odnose na nove subjekte i proširuju embargo na prodaju oružja toj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika