08.09.2010. / 19:08

Autor: Hina

Košarkaško SP: Teodosić izbacio Španjolce i odveo Srbiju u polufinale

U srpskim redovima šestorica igrača su upisala dvoznamenkasti broj koševa, najviše Novica Veličković (17), Marko Kešelj (17) i Duško Savanović (15). U španjolskim redovima najefikasniji su bili Juan Carlos Navarro sa 27 koševa

Miloš Teodosić nakon što je zabio odlučujuću tricu (Foto: Reuters)Miloš Teodosić nakon što je zabio odlučujuću tricu (Foto: Reuters)Košarkaška reprezentacija Srbije prvi je polufinalist Svjetskog prvenstva u Turskoj. U susretu četvrtfinala Srbija je pobijedila aktualnog svjetskog i europskog prvaka Španjolsku 92:89 (27:23, 22:18, 18:23, 25:25).

Srbija je do pobjede došla tricom Miloša Teodosića tri sekunde prije kraja utakmice. Španjolska je imala priliku za produžetak, no u zadnje tri sekunde nisu uspjeli uputiti udarac prema košu.

U srpskim redovima šestorica igrača su upisala dvoznamenkasti broj koševa, najviše Novica Veličković (17), Marko Kešelj (17) i Duško Savanović (15). U španjolskim redovima najefikasniji su bili Juan Carlos Navarro sa 27 koševa, Jorge Garbajosa sa 18, te Rudy Fernández sa 15 koševa. Ponajbolji španjolski igrač Ricky Rubio nije bio previše raspoložen za igru, a postigao je svega tri koša.

Srbija će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Slovenija - Turska koji se igra večeras u 20 sati.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika