10.09.2010. / 12:18

Autor: Hina

Premijera "Povijesti gledanja" Olivera Frljića i Studija za suvremeni ples

Što bi bila povijest gledanja? Koji tip događajnosti i koja izvedbena situacija su potrebne da bi se nešto kvalificiralo kao dio povijesti gledanja - samo su neka pitanja koja postavlja predstava

Oliver Frljić (Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL)Oliver Frljić (Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL)"Povijest gledanja" nova je predstava redatelja Olivera Frljića i Studija za suvremeni ples koja će premijerno biti izvedena 15. rujna u Teatru &TD.

Predstava "Povijest gledanja" autora Olivera Frljića nastala je u produkciji Studija za suvremeni ples i dance_lab collectiva, a koautori i izvođači su Bosiljka Vujović Mažuran, Ana Mrak, Petra Hrašćanec Herceg, Branko Banković, Aleksandar Čavlek i Danko Stjepanović.

Oliver Frljić, poznat kao redatelj koji ne priznaje granice, zajedno s članicama ansambla Studija za suvremeni ples preispituje konstruktivne elemente plesne predstave. Također, propitkuje gledanje kao dominantnu perceptivnu strategiju u izvedbenim umjetnostima.

Što bi bila povijest gledanja? Koji tip događajnosti i koja izvedbena situacija su potrebne da bi se nešto kvalificiralo kao dio povijesti gledanja - samo su neka pitanja koja postavlja predstava.

Oliver Frljić, višestruko nagrađivani kazališni redatelj, rođen je 1976. u Travniku. Diplomirao je filozofiju i religijsku kulturu te kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti. Osnovao je amatersku kazališnu skupinu Le Cheval, s kojom nastupa na festivalima kazališnog amaterizma, kao što su TEST! (Teatar studentima!) ili SKAZ. Režirao je "Blizanke", "Turbo folk", "Strah u Ulici lipa", "Bakhe" i dr.

Studio za suvremeni ples, prvi je hrvatski ansambl suvremenoga plesnog, koji svoj rad temelji na tradiciji inovacije u polju suvremenoga plesnog izraza. Uz domaće koreografe koji su godinama djelovali i djeluju na hrvatskoj plesnoj sceni, ansambl je surađivao i s brojnim vrhunskim koreografima i pedagozima iz Francuske, Engleske, SAD-a, Španjolske, Slovenije, Nizozemske.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika