10.09.2010. / 19:28

Autor: Totalsport

SP u Istanbulu: Španjolska dobila priliku za borbu za peto mjesto

Suparnik će im biti bolji iz večernjeg ogleda Rusije i Argentine. Sloveniji, pak, ostaje utakmica za sedmo mjesto s poraženim iz spomenutoga ogleda

Juan Carlos NavarroJuan Carlos NavarroU petak se na Svjetskom košarkaškom prvenstvu, kojem je domaćin Turska, igraju utakmice za redoslijed od petog do osmog mjesta.

Prvi su utakmicu odigrali svjetski prvaci Španjolci i Slovenci, te je pobijedila Španjolska 97-80, što im donosi utakmicu za peto mjesto. Suparnik će im biti bolji iz večernjeg ogleda Rusije i Argentine. Sloveniji, pak, ostaje utakmica za sedmo mjesto s poraženim iz spomenutoga ogleda.

Slovenija je bolje otvorila ogled gubitnika iz četvrtfinala od prije dva dana. Vodili su u prvom dijelu i sa devet razlike, no Španjolci su nekako uspijevali održavati kontakt, a u posljednjoj četvrtini i preokrenuti rezultat.

Tricama i jačom obranom Španjolska je četiri minute prije kraja došla do velikih 84-73 čime su i razriješili pitanje pobjednika ovog ogleda.

Juan Carlos Navarro je predvodio Španjolce sa 26 poena i sedam asistencija. Vrlo dobro su svoje role još odradili Rudy Fernandez i Fran Vazquez sa po 16 poena. Kod Slovenaca su Goran Dragič i Jaka Lakovič zabili po 19 koševa.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika