11.09.2010. / 14:04

Autor: Hina

Obmane francuske vlade: Meta protjerivanja bili su isključivo Romi

"Francuska nije poduzela nikakve posebne mjere protiv Roma. Odnos prema tim ljudima nema nikakve veze s njihovom stvarnom ili pretpostavljenom pripadnošću romskoj zajednici", kazao je Besson

Ministar za useljenje Eric Besson (Foto: Reuters)Ministar za useljenje Eric Besson (Foto: Reuters)Interno pismo francuskog ministarstva unutrašnjih poslova od ljeta ove godine proturiječi vladinim tvrdnjama da najnovija protjerivanja ilegalnih useljenika nisu isključivo bila usmjerena protiv Roma, piše u subotu Le Parisien.

U pismu upućenom prefekturama u kolovozu stoji da "u roku od tri mjeseca treba rasformirati 300 ilegalnih kampova, posebice onih s Romima".

Ministar za useljenje Eric Besson je u četvrtak odbacio sugestije da je Francuska imala namjeru prvenstveno protjerati Rome.

"Francuska nije poduzela nikakve posebne mjere protiv Roma. Odnos prema tim ljudima nema nikakve veze s njihovom stvarnom ili pretpostavljenom pripadnošću romskoj zajednici", kazao je Besson. Većina Roma deportirana je u Rumunjsku, a Francuska je zbog toga doživjela kritike od oporbe, Europskog parlamenta, Vatikana, UN-a i Rumunjske.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika