12.09.2010. / 18:04

Autor: Hina

Oporbeni čelnik nije uspio glasovati na referendumu u Turskoj

Glasovanje na referendumu je završeno a izborno povjerenstvo je zabranilo objavljivanje bilo kakvih podataka prije 20.00 sati

Kemal Kilicdaroglu Kemal Kilicdaroglu Čelnik glavne oporbene stranke u Turskoj, sekularne Republikanske narodne stranke (CHP) Kemal Kilicdaroglu nije u nedjelju uspio glasovati na referendumu o ustavnim amandmanima zbog nesporazuma o tome gdje bi trebao glasovati, priopćila je njegova stranka.

Kilicdaroglu nije bio dobro obaviješten o promjenama koje je uvelo glavno izborno povjerenstvo kako bi reguliralo gdje zastupnici u parlamentu smiju glasovati, priopćio je CHP.

Glasovanje na referendumu je završeno a izborno povjerenstvo je zabranilo objavljivanje bilo kakvih podataka prije 20.00 sati.

Glasovalo se o ustavnim reformama koje uključuju 26 novih ili revidiranih amandmana kojima se, među ostalim, namjerava zaštititi prava žena, djece i invalida, uspostaviti instituciju neovisnog ombudsmana, omogućiti članstvo u više od jednog sindikata, ublažiti sadašnja ograničenja radničkih štrajkova i dati državnim službenicima pravo na kolektivno pregovaranje.

Paket također sadrži amandmane koji bi mogli omogućiti restrukturiranje Ustavnog suda i Vrhovnog vijeća sudaca i tužitelja (HSYK).

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika