13.09.2010. / 07:19

Autor: Totalsport

SP u Istanbulu: Nakon 16 godina SAD ponovno uzele zlatnu medalju

Iako su Amerikanci na Mundobasket stigali bez najvećih zvijezda NBA lige bez većih su problema uzeli zlato namijenjeno pobjednicima

Kevin Durant okitio se zlatnom medaljom (Reuters)Kevin Durant okitio se zlatnom medaljom (Reuters)Po četvrti puta, a prvi nakon 1994. godine, košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država okitila se naslovom svjetskoga prvaka.

Šesnaest godina čekala je najjača košarkaška nacija na novi dokaz svoje vrijednosti i naslovima iz Brazila 1954., Španjolske 1986. i spomenutog iz Kanade, dodala je ono što su joj mnogi i prije starta turnira u Turskoj predviđali.

Iako su Amerikanci na Mundobasket stigali bez najvećih zvijezda NBA lige bez većih su problema uzeli zlato namijenjeno pobjednicima.

Kao i kroz cijeli turnir, tako je i utakmicom protiv Turske, a bilo je 81-64 u finalu, dominirao Kevin Durant, strijelac 28 poena (trica 7-13). Petnaest je, uz 11 skokova, dodao Lamar Odom.

Turska je iskoristila domaći parket i na krilima euforije dosegla srebro koje bi, sasvim je sigurno, potpisali i prije samog početka turnira. Hidayet Türkoğlu s 16 ubačenih koševa i sedam uhvaćenih lopti bio je prvo ime domaćina koji je pružao dobar otpor favoritima i bio kvalitetan sudionik finala, ali i na kojem je bio primjetan umor nakon teško izborene 83-82 pobjede protiv Srbije u polufinalu.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika