24.12.2004. / 00:00

Autor: Ksenija Burja

HRVATSKA

ZA IZGRADNJU MAKSIMIRSKOG STADIONA SMANJENA SREDSTVA

Zagrebački dogradonačelnik, Milan Bandić odlučio je, za izgradnju maksimirskog stadiona izdvojiti 16, umjesto najavljenih 100 milijuna kuna. Razlog tomu je preusmjeravanje novca na izgradnju škola i vrtića, navodi Bandić. Dinamov predsjednik Mirko Barišić ostao je zatečen Bandićevom odlukom te je za Jutarnji list izrazio
nerazumijevanje iste i naglasio kako je u pitanju ipak nacionalni stadion. No kako kaže, “Nogomet je u silaznoj putanji i ljudi valjda znaju što rade.”
Voditelj projekta izgradnje stadiona Branko Kincl smatra kako stadion dosadašnjim tempom gradnje ne može biti završen te da se sa predviđenih 16 milijuna kuna mogu dovršiti započeti radovi, a stadion se može zatvoriti, konzervirati i time zaštititi od propadanja. Dogradonačelnik Bandić, međutim, tvrdi kako razloga za uzbunu nema.
“Iduće godine gradi se krov iznad sjeverne i zapadne tribine i denivelira se teren. Kao predsjednik povjerenstva za gradnju stadiona jamčim da će biti dovršen 2006., a ako tako ne bude možete mi pljunuti u lice” – izjavio je Bandić za Jutarnji list.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika