13.09.2010. / 14:59

Autor: Martina Čizmić

I on ispituje sumnjivu privatizaciju Ine: Za Kunsta je '25 posto + 1 dionica' 26 posto!

"Ako ta jedna dionica nije posebno vrijedna, nije mi jasno, zašto kad netko proda 25 plus jedan, ne piše 26 posto", upitao je Kunst

Boris KunstBoris KunstSjednica Istražnog povjerenstva za Inu, kojom se pokušava utvrditi da li je prodaja Ine mađarskom MOL-u bila u skladu s zakonom ili ne, pretvorila se u jednom trenutku u pravu tragikomediju.

Tijekom svjedočenja Slavka Linića, HDZ-ov član povjerenstva Boris Kunst pokazao je koliko se slabo razumije u gospodarske pojmove i pravila poslovanja. Naime, Linić je istaknuo kako se novcem od prodaje "25 posto plus jedne dionice Ine" 2003. godine spašavala posrnula poljoprivreda i brodogradnja.

Na to je Kunst Linića upitao zašto je strateški partner MOL za 25 posto plus jednu dionicu dobio upravljačka prava kao da ima 75 posto dionica.

"Mađarskom MOL-u posebna prava poput veta dana su više kao jamstvo, da Hrvati kao većinski vlasnici svoja prava neće zloupotrijebiti", istaknuo je Linić te dodao kako je MOL imao pravo veta samo na ulaganja u neosnovne djelatnosti Ine.

Linić pred povjerenstvom: 'Ina je privatizirana zbog teškog stanja u državi'

No, Kunstu i dalje nije bilo jasno.

"Ako ta jedna dionica nije posebno vrijedna, nije mi jasno, zašto kad netko proda 25 plus jedan, ne piše 26 posto", upitao je Kunst i nasmijao cijelu dvoranu.

"Riječ je o 25 posto plus jednoj dionici, ne 26 posto dionica", mirno je rekao Linić i pojasnio kako kako jedna dionica i jedan posto nisu isto, ali Kunstu i dalje nije bilo jasno.

"To je na tragu matematike Jadrankine svjedodžbe", na kraju je prokomentirao Kunstovu matematiku laburist Dragutin Lesar. "Engleski dva, domaćinstvo tri, matematika neocijenjena, a opći uspjeh odličan", rekao je Lesar.

Vezane vijesti

Pad podrške SDP-u

Pad podrške SDP-u

Redovito mjesečno istraživanje političkih preferencija u Hrvatskoj agencije Promocije plus pokazalo je kako je nastavljen pad podrške SDP-u, dok je s… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 13.09.10. 15:44

Buahahaha, klasičan HDZ nepismeni lopov. Sreća njegova da je samo još narod nepismeniji pa će opet glasati za te nepismene lopove.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 13.09.10. 19:01

A kak je taj bedak samo "djelatan" na Saboru s hadezeovskom većinom "genijalaca" : nema sjednica da ne ispavlja "krive navode" - pa i matematičke! Jadna je Hrvatska s takvim političarima!


registracija
30/6/10

petrus7, 13.09.10. 21:00

To svi nepismeni su bedaci u KRADEZEu. Jel čudo što nam ovako sranja rade od Lijepe naše?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika