14.09.2010. / 14:51

Autor: Hina

Slovenija analogni tv signal u potpunosti isključuje tek iduće godine

Braneći se od kritika koje su se zbog toga pojavile u javnosti, Slovenska televizija objavila je u priopćenju za javnost da za kašnjenje nije kriva sama jer je riječ o nacionalnom projektu u kojemu sudjeluju i druge institucije

Slovenija će na digitalno emitiranje prijeći tek sljedeće godineSlovenija će na digitalno emitiranje prijeći tek sljedeće godineZbog kašnjenja u postavljanju novih digitalnih odašiljača Slovenija će mrežu sadašnjih analognih odašiljača u potpunosti isključiti tek u prvom dijelu iduće, umjesto 1. prosinca ove godine, kako se predviđalo.

Braneći se od kritika koje su se zbog toga pojavile u javnosti, Slovenska televizija objavila je u utorak u priopćenju za javnost da za kašnjenje nije kriva sama jer je riječ o nacionalnom projektu u kojemu sudjeluju i druge institucije.

"Predviđeno isključenje analognog signala s 1. prosinca, kada će digitalnim signalom biti pokriveno 93 posto teritorija, nije moguće i odgađa se za iduću godinu. Na područjima gdje digitalni signal bude dostupan isključenja odašiljača za analogni signal izvodit će se postupno", navela je u priopćenju za javnost Slovenska televizija.

Slovenska televizija tvrdi da su za primanje digitalnog signala nespremne neke privatne i lokalne televizijske postaje, a da se uvođenje odašiljača za emitiranje digitalnog signala nastavlja dobrim tempom iako nešto sporije od ranijih predviđanja.

U sadašnjem trenutku, tvrde na RTV Slovenija, digitalni televizijski signal pokriva oko 90 posto stanovništva po cijeloj državi, a do kraja godine pokrivenost digitalnim signalom bit će oko 95 posto.

Vezane vijesti

Vipnet predstavio digitalnu televiziju – Vip TV

Vipnet predstavio digitalnu televiziju – Vip TV

Adrian Ježina, dosadašnji predsjednik Uprave B.neta, novi je član proširene Uprave Vipneta, zadužen za novoosnovani Vipnetov Sektor multimedije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika