14.09.2010. / 18:58

Autor: Martina Čizmić

Optimizam u HDZ-u: Parlamentarne izbore 2011. dobivamo na krilima ulaska u EU

Vodstvo stranke posebno je euforično nakon subotnjeg okupljanja na kojem su dobili veliku potporu od mladeži stranke i uvjereni su da mogu skupiti 800 tisuća glasova koliko im treba za većinu u Saboru

Jadranka KosorJadranka KosorKada je u travnju ove godine Nacional objavio tekst pozivajući se na dobro informirane izvore u HDZ-u, da se u toj stranci oformio plan o raspisivanju prijevremenih izbora u 2011. godini, većina je HDZ-ovaca samo odmahnula rukom.

No, čini se kako je taj plan ipak sve ozbiljniji. Jutarnji list se poziva na izvore u HDZ-u i ponavlja ono što je Nacional pisao, da HDZ planira iskoristiti euforiju oko ulaska u EU ne bi li tako prikupio koji glas više i dobio još jedan mandat na čelu Hrvatske.

Izvor ističe kako je uže vodstvo HDZ-a prihvatilo plan prema kojem će se izbori održati u studenm sljedeće godine, prije svega jer bi to moglo biti vrijeme kada će se napokon osjetiti gospodarski oporavak u punom jeku, a u vodstvu vladajuće stranke računaju i na još bolju turističku sezonu.

Također, računaju i da bi se do tad trebale riješiti korupcijske afere u državnim tvrkama, što bi također moglo donijeti političke bodove HDZ-u.

Vodstvo stranke posebno je euforično nakon subotnjeg okupljanja na kojem su dobili veliku potporu od mladeži stranke i uvjereni su da mogu skupiti 800 tisuća glasova koliko im treba za većinu u Saboru.

Optimistično računaju i na psihologiju birača koji bi prema njima trebali biti zadovoljni gospodarskim oporavkom i prepoznati "sve žrtve" koje je vladajuća stranka podnijela kako bi njima bilo bolje. No, pitanje je hoće li vlada Jadranke Kosor moći ostvariti bilo kakav gospodarski oporavak i poboljšanje standarda građana bez oštrih reformi i rezova koje do sad još nije povukla.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 14.09.10. 19:41

Pa da, sasvim logično. 2011 Hrvatska će lansirati i svoju svemirsku stanicu kojoj će Šuker biti kormilar a Jaca kapetan.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 14.09.10. 20:16

HDZ-ova cista racunica.
500.000 branitelja
300.000 poreznih placenika
250.000 Ercegovaca
10.000 mrtvih
50.000 kupljenih glasova
Dovoljno za pobjedu.


registracija
27/7/09

columbo, 14.09.10. 21:26

Koje li sramote, kojeg li licemjerja...HDZ koji se voli predstavljati strankom, a u biti je udruga organiziranog kriminala, jos ima i obraza govoriti o izborima, pa naravno i svojoj pobjedi. Fuj!
Da ima imalo morala u tim ljudima sakrili bi se u misju rupu, pa bi uz to i brisali i tragove da su ikada postojali i na ovaj nacin pokrali i osiromasili Hrvatsku...
Onaj Sanader kakav je god bio, za ovu bjeloglavu kokos je bio genije. On nas je barem "posteno" lagao i krao, a ova tetkica je marioneta u rukama tih andrija hembranga, vladeseksa i ostalih darkamilanovica...


registracija
11/1/10

fluid, 14.09.10. 23:26

I to je moguće!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika