14.09.2010. / 22:04

Autor: Hina

Ukrajina, Kazahstan i Rusija zajednički će obogaćivati uranij

Ukrajina, Rusija i Kazahstan zajednički će proizvoditi nuklearno gorivo, rekao je u utorak u Kijevu ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič.

Viktor JanukovičViktor JanukovičUkrajina, Rusija i Kazahstan zajednički će proizvoditi nuklearno gorivo, rekao je u utorak u Kijevu ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za tisak s kazahtanskim predsjednikom Nursultanom Nazarbajevom, Janukovič je rekao da su on i Nazarbajev upravo potpisali plan za državne agencije za atomsku energiju Ukrajine, Kazhstana i Rusije o vađenju, obradi i distribuiranju uranija za uporabu u sve tri bivše sovjetske republike.

"Mi (Ukrajina) već smo potpisali prethodni sporazum s ruskim predsjednikom Viktorom Medvedevom (o stvaranju zajedničke tvrtke za obogaćivanje uranija) i sada možemo reći da postoji trojni sporazum", rekao je Janukovič.

Dio obrade uranija i proizvodnje goriva obavljat će se u ukrajinskim tvornicama, a vlasnički udio triju zemalja u zajedničkom poslu bit će jednak, rekao je.

Vezane vijesti

Sastanak EU-Ukrajina u sjeni presude Timošenko

Sastanak EU-Ukrajina u sjeni presude Timošenko

Ukrajina je u ponedjeljak domaćin čelnicima Europske unije na samitu koji će biti u sjeni presude bivšoj premijerki Juliji Timošenko na sedmogodišnju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika