15.09.2010. / 15:10

Autor: Hina

U napadu na sjeveru Iraka 18 poginulih, među kojima 9 vojnika

Jedna iračko-američka postrojba dobila je naredbu da u zoru izvede zračni napad na "kuću u kojoj se nalaze teroristi", u središtu Faludže, rekao je šef iračke policije Al-Anbar

Najmanje 18 Iračana je smrtno stradalo u srijedu u nasilju u Iraku, među kojima je 9 vojnika ubijeno u napadu na sjeveru zemlje, objavili su policijski dužnosnici.

Pri prolasku minibusa s vojnicima oko 19 sati po srednjoeuropskom vremenu eksplodirala je bomba na autocesti između Mosula i Tal Afara, rekao je policijski dužnosnik.

Devet vojnika je poginulo i 6 je ranjeno, precizira taj neimenovani dužnosnik koji je dodao da su vojnici bili na dopustu.

U Faludži, bivšem uporištu sunita 60 km zapadno od Bagdada, najmanje sedam civila i dva iračka vojnika su poginula u pucnjavi tijekom iračko-američke operacije, rekao je dužnosnik mjesne policije.

Glasnogovornik američke vojske je potvrdio da se u gradu dogodio incident i da je pokrenuta istraga.

Jedna iračko-američka postrojba dobila je naredbu da u zoru izvede zračni napad na "kuću u kojoj se nalaze teroristi", u središtu Faludže, rekao je šef iračke policije Al-Anbar .

On je dodao da su poginula dva iračka vojnika i dodao da ne zna što se dogodilo s ljudima u kući koja je napadnuta.

Američka vojska je 31. kolovoza završila svoju borbenu misiju u Iraku i sada se bavi samo obukom iračkih snaga sigurnosti, ali može se boriti u slučaju da bude napadnuta ili da ju iračke snage traže za pomoć.

U Iraku je situacija bitno mirnija u odnosu na 2006. i 2007 . U srpnju i kolovozu je ipak zabilježen porast napada i ta su dva mjeseca najkrvavija od 2008.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika