16.09.2010. / 10:34

Autor: Nacional.hr

Započeo postupak za rehabilitaciju lika Draže Mihailovića

Zanimljivo je spomenuti i da je ovo jednostran postupak, što će reći da osim Dražinog unuka nema druge strane u postupku

Danas će se pred Višim sudom u Beogradu održati ročište u postupku za rehabilitaciju zapovjednika Kraljevske vojske Dragoljuba Draže Mihailovića. Riječ je o zahtjevu za rehabilitaciju kojeg je 2006. pokrenuo njegov unuk Vojislav Mihailović.

U tom se zahtjevu traži poništenje presude od 15. srpnja 1946. kojom je Draža Mihailović osuđen na smrt i kojom su mu prethodno oduzeta sva građanska prava.

On je dva dana nakon toga streljan kao državni neprijatelj broj jedan. Do dana današnjeg nije poznata lokacija na kojoj je sahranjen, premda se pretpostavlja da je to bilo na Adi Ciganliji ili pak Lisičijem jarku.

Zanimljivo je spomenuti i da je ovo jednostran postupak, što će reći da osim Dražinog unuka nema druge strane u postupku.

Vezane vijesti

Milanović: Rehabilitacija Draže Mihailovića je loš i kukavički pristup

Milanović: Rehabilitacija Draže Mihailovića je loš i kukavički pristup

Premijer Zoran Milanović izjavio je danas kako ne odobrava proces rehabilitacije četničkog ratnog zločinca Draže Mihailovića, koji je u tijeku na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika