16.09.2010. / 18:54

Autor: Hina

Vijeće za regionalnu suradnju u BiH predstavilo trogodišnju strategiju

Glavni tajnik RCC-a Hido Biščević je na konferenciji za novinare u Sarajevu objasnio da je ključno održati regionalnu suradnju i ubrzati sve zemlje na putu prema EU

Hido BiščevićHido BiščevićVijeće za regionalnu suradnju (RCC) predstavilo je u četvrtak u Sarajevu trogodišnju strategiju djelovanja, kojoj je svrha dodatno uključiti zemlje jugoistoka Europe u gospodarske planove Europske komisije kao i ojačati međusobne veze tih zemalja u razvoju energetike, zaštite okoliša i transporta.

Glavni tajnik RCC-a Hido Biščević je na konferenciji za novinare u Sarajevu objasnio da je ključno održati regionalnu suradnju i ubrzati sve zemlje na putu prema EU.

Prema njegovim riječima, među zemljama jugoistočne Europe sve više dolazi do politike otopljavanja i približavanja.

RCC planira i preuzimanje nadležnosti nad Investicijskim povjerenstvom za jugoistočnu Europu od Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), izradu studije izvedivosti o razvoju zračnog prijevoza u jugoistočnoj Europi te uspostavu Fonda osiguranja od prirodnih katastrofa za jugoistočnu i središnju Europu.

Vezane vijesti

"Nema napretka ako ćemo stalno pisati novu povijest"

"Nema napretka ako ćemo stalno pisati novu povijest"

U svjetlu najnovijih izjava predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u vezi sa Srebrenicom i Vukovarom, Biščević kaže za Deutsche Welle da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika