Objavljeno u Nacionalu br. 775, 2010-09-21

Autor: Berislav Jelinić

MILENA ŠENATOR:

Kutle je političarima davao svoj novac

MIROSLAV KUTLE
također je, navodno,
ispitan u DORH-uMIROSLAV KUTLE također je, navodno, ispitan u DORH-uMilena Šenator, nekadašnja bliska suradnica tajkuna Miroslava Kutle u svom je iskazu pred istražiteljima DORH-a prošli tjedan potvrdila sve tvrdnje iz iskaza koji je dala 2000. godine, ali i ustvrdila kako je Kutle raznim političkim moćnicima isplaćivao svoj vlastiti novac, a ne novac Globus Grupe, doznaje Nacional. Ta činjenica iznimno je važna jer je na taj način otklonjena mogućnost da i sama Milena Šenator bude okrivljena za eventualnu pronevjeru novca te tvrtke. Dapače, prema njezinim riječima, Kutle je na legalan način, temlejm svojih funkcija uzimao novac iz Globus Grupe, a onda ga posuđivao raznim političarima, među kojima je navodno i bivši hrvatski premijer Ivo Sanader.

Suprotno pisanju nekih hrvatskih medija, Šenator je svoj iskaz DORH-u dala u statusu svjedoka, a ne osumnjičenika, a saslušane su i neke druge osobe koje imaju saznanja o spomenutim događajima, a nije isključeno da je među njima i sam Miroslav Kutle. Inače, DORH raspolaže i cjelokupnom dokumentacijom koju je Milena Šenator 2000. godine uručila Draganu Novoselu, danas jednom od zamjenika glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i sav taj materijal je uključen u službeni spis.

Vezane vijesti

Potvrđena kazna Kutli

Potvrđena kazna Kutli

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa za priznavanje i izvršenje kazne Miroslavu Kutli u trajanju od dvije… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 21.09.10. 23:41

Ma nijeeeeeee!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika