21.11.2011. / 14:11

Autor: Nacional.hr

Potvrđena kazna Kutli

"Mi smo se žalili na tu odluku Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine i taj zahtjev odgađa izvršenje kazne", izjavio je suprotno jedan od tajkunovih odvjetnika

Miroslav KutleMiroslav KutleKantonalni sud u Sarajevu potvrdio je zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa za priznavanje i izvršenje kazne Miroslavu Kutli u trajanju od dvije godine i osam mjeseci.

Kutle, koji se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini nepravomoćno je osuđen zbog afere Gradski podrum sukladno ugovoru o pomoći u izvršenju i kazni. Odluka je iznenađujuća jer se u hrvatskoj javnosti nagađalo kako bi Kutle u susjednoj državi mogao biti oslobođen.

Slobodan Nikolić, tajnik Kantonalnog suda u Sarajevu objašnjava kako odluka suda ne znači da će Miroslav Kutle u zatvor jer je riječ o nepravomoćnoj presudi na koju postoji mogućnost žalbe. Dodao je kako rok za žalbu još traje i kako nisu zaprimili žalbu na odluku. "Mi smo se žalili na tu odluku Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine i taj zahtjev odgađa izvršenje kazne", izjavio je, suprotno tomu, jedan od tajkunovih odvjetnika Damir Kolđo. Nastavio je kako je teško u ovom trenutku reći kada se može očekivati odluka Vrhovnog suda.

Podsjetimo, na sudovima diljem Hrvatske se protiv Kutlea vodi sveukupno deset sporova. Pravomoćno je osuđen jedino u slučaju Gradski podrum, tajkun je nakon presude otišao u BiH jer posjeduje dvojno državljanstvo.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 21.11.11. 16:37

Takvim tipsonima treba smjesta uzeti Hrvatsko državljanstvo i poslati ih u materinu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika