22.09.2010. / 09:09

Autor: Hina

Lawrence Summers podnio ostavku: Odlazi Obamin glavni savjetnik za ekonomiju

Summers je treći visoki dužnosnik Obamine gospodarske ekipe koji odustaje od svojeg položaja od početka ljeta. Prije njega to su učinili šef ureda za proračun Peter Orszag, koji je postao urednikom u The New York Timesu, i druga Obamina ekonomska savjetnica Christina Romer

Lawrence Summers (Foto: Reuters)Lawrence Summers (Foto: Reuters)Glavni ekonomski savjetnik američkog predsjednika Baracka Obame za ekonomiju Lawrence Summers objavio je u utorak da će krajem godine napustiti dužnost, što je treća ostavka u ekonomskoj ekipi Bijele kuće u tri mjeseca.

Summers će se na kraju godine vratiti na mjesto sveučilišnog profesora na Harvardu, priopćila je Bijela kuća.

Do najave dolazi dok Sjedinjene Države još uvijek snose posljedice najgore recesije nakon tridesetih godina, sa službenom stopom nezaposlenosti blizu 10 posto i šest tjedana prije parlamentarnih izbora kad će demokratska većina u Kongresu biti dovedena u pitanje.

Summers je treći visoki dužnosnik Obamine gospodarske ekipe koji odustaje od svojeg položaja od početka ljeta. Prije njega to su učinili šef ureda za proračun Peter Orszag, koji je postao urednikom u The New York Timesu, i druga Obamina ekonomska savjetnica Christina Romer, koja se također vratila na fakultet.

Summers je bio jedan od glavnih arhitekata plana ekonomskog oporavka SAD-a i financijskog paketa teškog 787 milijarda dolara, koji je objavlje u ožujku prošle godine.

Summers je bio glavni ekonomist Svjetske banke, a u mandatu Billa Clintona bio je ministar financija.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika