23.09.2010. / 07:28

Autor: Hina

Velike sile se nadaju brzom rješenju spora s Iranom

Ministri vanjskih poslova vodećih svjetskih država Iranu su srijedu rekli da se nadaju skorom rješenju spora oko nuklearnog programa te zemlje putem pregovora kao i skorim novim razgovorima o planu potencijalne razmjene nuklearnog goriva.

Catherine AshtonCatherine AshtonMinistri vanjskih poslova vodećih svjetskih država Iranu su srijedu rekli da se nadaju skorom rješenju spora oko nuklearnog programa te zemlje putem pregovora kao i skorim novim razgovorima o planu potencijalne razmjene nuklearnog goriva.

"Naš cilj je i dalje sveobuhvatno dugoročno rješenje putem pregovora koje vraća međunarodno povjerenje u isključivo miroljubivu prirodu iranskog nuklearnog programa", kaže se u izjavi skupine koju čini šest zemalja, Kina, Francuska, Njemačka, Rusija, Velika Britanija i Sjedinjene Države.

Izjavu je novinarima pročitala visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton koja je bila domaćin sastanku šest sila u misiji EU-a u New Yorku.

Izjava kaže da je skupina i dalje spremna razgovarati s Iranom o obnovi dogovora od prošlog listopada po kojem bi Iran pristao prebaciti većinu svog obogaćenog urana izvan zemlje. "Nadamo se pozitivnoj i konstruktivnoj suradnji Irana u tom dijalogu", kaže se u izjavi.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika