23.09.2010. / 16:09

Autor: Hina

Belgijska policija mislila da je na tragu Mladiću a uhitila slikara

"Kada sam pitao zašto me vode nisu mi kazali. Tek kasnije sam doznao kako misle da sam ja zapravo Mladić", kazao je medijima 67-godišnjak

Ratko MladićRatko MladićBelgijska policija danima je pratila i na prepad uhitila jednog starijeg slikara vjerujući kako je on bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić, kojega već godinama zbog počinjenih ratnih zločina traži Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY), objavili su lokalni mediji u toj zemlji.

Kako u četvrtak prenosi portal sarajevo-x.com, belgijska policija je prije nekoliko dana dobila anonimnu dojavu kako je Mladić viđen u pokrajini Sint-Truiden u automobilu njemačkih registracijskih oznaka.

Odmah je započela velika akcija potrage i praćenja koordinirana s haaškim tribunalom a navodni Mladić na kraju je lociran u mjestu Brustem gdje ga je policija i uhitila te potom utvrdila kako je zapravo riječ o Belgijcu koji je po zanimanju slikar.

On je nakon precizne identifikacije koja je uključivala i uzimanje otisaka prstiju pušten na slobodu i oslobođen svake sumnje.

"Kada sam pitao zašto me vode nisu mi kazali. Tek kasnije sam doznao kako misle da sam ja zapravo Mladić", kazao je medijima 67-godišnjak.

Njegove veze s bivšom Jugoslavijom svode se na činjenicu da ima djevojku podrijetlom iz Srbije kao i da je 1978. jedno vrijeme živio u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika