29.09.2010. / 17:16

Autor: Hina

'Prikazuju nas kao demone': Muslimanski čelnici pozvali Zapad na borbu protiv islamofobije

"Čini nam se da se Zapad, općenito govoreći, prepustio, sebi usprkos, sukobu s muslimanskim svijetom. Taj sukob ne koristi ničijim interesima, jedino ukoliko se ne radi o ekstremistima"

Abdulah II; foto: WikipediaAbdulah II; foto: WikipediaKraljevi, emiri i predsjednici islamskih zemalja uputili su u srijedu u UN-u poziv zapadnim zemljama da poduzmu mjere protiv "islamofobije" koja, kako smatraju, predstavlja sve veću prijetnju međunarodnoj sigurnosti.

"Čini nam se da se Zapad, općenito govoreći, prepustio, sebi usprkos, sukobu s muslimanskim svijetom. Taj sukob ne koristi ničijim interesima, jedino ukoliko se ne radi o ekstremistima", kazao je egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Abul Gheit.

Jordanski kralj Abdulah II. je izjavio da je "ključno oduprijeti se silama podjele koje potiču nerazumijevanje". Smatra također da se svake godine, u svrhu poticanja snošljivosti, trebaju organizirati međuvjerski skupovi.

Malezijski premijer Najib Razak je upozorio da je 1,5 milijardi muslimana u svijetu zgroženo pokušajima da se "islam prikazuje poput nekog demona".

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika