30.09.2010. / 09:23

Autor: Hina

NATO provodi istragu o ubojstvu trojice pakistanskih vojnika

U priopćenju snaga ISAF-a stoji kako su helikopteri u četvrtak ujutro "ispalili nekoliko projektila na skupinu pobunjenika koji su pokušali granatirati bazu koalicijskih snaga" na istoku Afganistana, u blizini granice

NATO-v helikopter ubio je trojicu pakistanskih vojnikaNATO-v helikopter ubio je trojicu pakistanskih vojnikaNATO-ove snage u Afganistanu priopćile su da provode istragu o navodima Pakistana koji ih je optužio za ubojstvo trojice njihovih vojnika u četvrtak, u napadu helikopterima na pakistanski teritorij.

U priopćenju snaga ISAF-a stoji kako su helikopteri u četvrtak ujutro "ispalili nekoliko projektila na skupinu pobunjenika koji su pokušali granatirati bazu koalicijskih snaga" na istoku Afganistana, u blizini granice.

"Tim je izvijestio kako helikopteri nisu prodrli u pakistanski zračni prostor te smatraju da su se pobunjeničke pozicije nalazile na afganistanskom teritoriju", stoji u priopćenju ISAF-a.

"Pakistanski vojni dužnosnici izvijestili su ISAF da su i pripadnici pograničnih vojnih snaga stradali u spomenutom napadu. ISAF upravo surađuje s Pakistanom prikupljajući informacije kako bi doznao jesu li incidenti povezani te provodi istragu o njemu", zaključuje se u priopćenju.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika