01.10.2010. / 13:55

Autor: Hina

UniCredit imenovao Ghizzonija za novog izvršnog direktora

Nekoliko vodećih dioničara izrazilo je nezadovoljstvo što ih Profumo navodno nije obavijestio da ukupni udio libijske središnje banke i libijskog stabilizacijskog fonda u UniCreditu iznosi 7,6 posto

Federico Ghizzoni (Reuters)Federico Ghizzoni (Reuters)Odbor direktora talijanske najveće banke UniCredit imenovao je u četvrtak Federica Ghizzonija novim izvršnim direktorom, nakon odlaska Alessandra Profuma.

Odluka je donesena na sastanku u glavnom gradu Poljske Varšavi i bila je jednoglasna, kazala je za novinsku agenciju dpa glasnogovornica banke Paola Di Raimondo.

Pedesetpetogodišnji Ghizzoni bio je jedan od četiri pomoćnika izvršnog direktora i čelnik odjela za srednju i istočnu Europu a na novu dužnost dolazi nakon prošlotjedne ostavke bivšeg izvršnog direktora Alessandra Profuma.

Zaposlen je u UniCreditu od 1980. i diplomirao je pravo.

Njegovu kandidaturu navodno su zagovarali njemački dioničari zbog iskustva na čelu odjela za srednju i istočnu Europu, koji ostvaruje oko četvrtine UniCreditovih prihoda. Najveći je njemački dioničar u UniCreditu osiguravatelj Allianz, s udjelom od dva posto.

Profumo je tijekom 15-godišnjeg obavljanja dužnosti izvršnog direktora upravljao preobrazbom banke iz regionalne tvrtke u instituciju prisutnu u 22 zemlje.

Podnio je ostavku zbog sukoba oko pojačanih libijskih ulaganja u banku.

Nekoliko vodećih dioničara izrazilo je nezadovoljstvo što ih Profumo navodno nije obavijestio da ukupni udio libijske središnje banke i libijskog stabilizacijskog fonda u UniCreditu iznosi 7,6 posto.

Vezane vijesti

Masna bankarska zarada na valu krize

Masna bankarska zarada na valu krize

Banke u Hrvatskoj su u razdoblju od 2008. do 2011. godine samo na kamatama zaradile 42 milijarde kuna, u istom razdoblju banke su naplatile ukupno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika