05.10.2010. / 16:18

Autor: Hina

Rusija: teroristi pokušavaju doći do oružja masovnog uništenja

"Imamo takve informacije. Teroristi također pokušavaju kupiti radioaktivni materijal za prljavu bombu"

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaRusija ima informacije da međunarodne teorističke organizacije pokušavaju doći do biološkog i kemijskog oružja oružja masovnog uništenja, izjavio je čelnik ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev u utorak u Sočiju.

"Imamo takve informacije. Teroristi također pokušavaju kupiti radioaktivni materijal za prljavu bombu", rekao je Patrušev, a prenose ruski mediji.

Po njegovim riječima, Al Kaida je uključila turbulentnu rusku regiju sjevernog Kavkaza u svoje planove za stvaranje islamskog kalifata ili ujedinjenu mulimansku državu.

"Glavni cilj Al Kaide je uspostaviti islamski kalifat koji bi zahvatio središnju Aziju, sjevernu i središnju Afriku i sjeverni Kavkaz", kazao je.

"Pozivi muslimanskim stanovnicima u tim regijama da svrgnu svoje vlade sve su češći", kazao je dodajući da su međunarodne terorističke organizacije poput Al Kaide prerasle u globalne pokrete koji ujedinjuju ljude s istom ideologijom širom svijeta.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
25/9/10

nekoime, 05.10.10. 16:56

Ma da, sad se uključila i druga ruka. Malo Amerika, malo Rusija, pa tko bi mogao povjerovati da to nije istina. Predstava za predstavom, a mi pijemo priču o teroristima. Pripremate nas za Iran-Izrael predstavu, pa uz to ćete malo ubaciti financijsko-ekonomskog kolapsa svijeta, pa kao začin možda još kakva gripa, najbolje da bude kozja jer ste svinjsku i ptičju potrošili, ta kozja će stvarno biti žestoka. A mi zombiji gledamo u to, iako je sve ispred nas i dalje ne vidimo i ne razumijemo.


registracija
20/8/10

McCoy, 05.10.10. 21:33

" Teroristi također pokušavaju kupiti radioaktivni materijal za prljavu bombu"
I sta je tu novo? Pa to pokusavaju sve teroristicke skupine u zadnjih 50 godina. Otkrivaju nam toplu vodu....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika