07.10.2010. / 12:18

Autor: Hina

Eurostar odabrao Siemens za obnovu flote vlakova

Taj operater brzih vlakova na relaciji između Londona i europskog kontinenta priopćio je da će novi putnički vlakovi biti prilagođeni kompletnoj mreži europske brze željeznice budući da se tvrtka okreće širenju odredišta povrh Londona, Pariza i Bruxellesa

Tvrtka Eurostar International u četvrtak je priopćila da će kupiti 10 novih vlakova od njemačkog proizvođača Siemens u okviru 700 milijuna funti (1,1 milijardu dolara) vrijednog programa osuvremenjivanja i proširenja flote.

Taj operater brzih vlakova na relaciji između Londona i europskog kontinenta priopćio je da će novi putnički vlakovi biti prilagođeni kompletnoj mreži europske brze željeznice budući da se tvrtka okreće širenju odredišta povrh Londona, Pariza i Bruxellesa.

Pojedinosti ugovora još nisu do kraja razrađene, priopćio je Eurostar.

Tvrtka je također najavila potpuni redizajn postojeće flote od 28 kompozicija vlakova od početka iduće godine.

"Naši su planovi sada usmjereni na širenje poslovanja u Europi", kazao je izvršni direktor Nicolas Petrovic. "Transformacija Eurostara u samostojnu kompaniju i upravo najavljena velika kapitalna ulaganja signaliziraju naše ambicije za budućnost", dodao je.

Europske se željezničke kompanije od ove godine mogu natjecati za koncesije za upravljanje željeznicama bilo gdje u Europi gdje postoji mreža brze željeznice, zahvaljujući odluci Europske komisije.

Njemački Deutsche Bahn idući vikend planira probnu vožnju brzim vlakom na liniji kroz Channel Tunnel koji povezuje Francusku i Veliku Britaniju ispod La Manchea, u sklopu planiranog otvaranja izravne linije između Londona i Njemačke.

Eurostar je priopćio da sada upravlja s 80 posto tržišta željezničkog prometa na relaciji London - Pariz, te London - Bruxelles.

Eurostar je utemeljen 1994. kao zajedničko ulaganje pod kontrolom nacionalnih željezničkih kompanija Britanije, Francuske i Belgije, pri čemu svaka zemlja kontrolira operacije na svojem teritoriju. Tvrtka je u lipnju reorganizirana kako bi se operacije putničkog prometa stavile pod jedinstvenu upravu.

Vezane vijesti

Sudar vlakova u Sloveniji: 32 ozlijeđenih jer je putnički vlak krenuo

Sudar vlakova u Sloveniji: 32 ozlijeđenih jer je putnički vlak krenuo prerano?

U željezničkoj nesreći koja se oko 14.30 sati dogodila na željezničkoj postaji Jesenice ozlijeđeno je 32 putnika, od čega osam teže.Iako još uvijek… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika