08.10.2010. / 18:17

Autor: Hina

Leševi pronađeni ispod blata: Šestero mrtvih u kemijskoj nesreći u Mađarskoj

Mađarski premijer Viktor Urban u petak je izjavio kako je kriza koju je prouzročilo istjecanje toksičnog crvenog mulja iz tvornice aluminija pod kontrolom te da Dunav ne bi trebao biti ozbiljnije zagađen

Broj poginulih u teškoj kemijskoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak na zapadu Mađarske povećao se na šestero pošto je u petak pronađeno tijelo jedne osobe koja se smatrala nestalom, objavili su u subotu spasioci.

Osoba, koja nije identificirana, pronađena je ispod blata u selu Devecser, rekao je predstavnik spasilaca Arpad Muhoray.

Selo Devecser i susjedno selo Kolontar najteže su pogođena valom otrovnog crvenog mulja koji je iscurio u ponedjeljak iz spremnika tvornice aluminija u Ajki, 160 kilometara zapadno od Budimpešte.

Mađarski premijer Viktor Urban u petak je izjavio kako je kriza koju je prouzročilo istjecanje toksičnog crvenog mulja iz tvornice aluminija pod kontrolom te da Dunav ne bi trebao biti ozbiljnije zagađen.

"Dobra novost je da smo kriznu situaciju uspjeli staviti pod kontrolu", rekao je Urban koji boravi u Sofiji. "Borimo se kako bismo smanjili opasnost po okoliš. Uspjeli smo staviti pod kontrolu i stanje na Dunavu", kazao je Urban nakon sastanka s bugarskim premijerom Bojkom Borisovim.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika