14.01.2005. / 00:00

Autor: Ksenija Burja

HRVATSKA

NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a OD VLADE ZATRAŽIO IZMJENE ZAKONA O POLICIJI


U povodu ubojstva policajca Ranka Grkovića predstavnici Sindikata državnih službenika i Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a u petak su održali konferenciju za novinare. Sindikat policije Hrvatske (SPH) zatražio je od Vlade da u roku od 30 dana pokrene proces izmjene Kaznenog zakona i Zakona o policiji koji bi sadržavao strože kazne za napade na policajce, omogućavanje jednostavnije uporabe vatrenog oružja te osiguranje zaštitne opreme i odgovarajućeg oružja.
Predsjednik SPH-Duabravko Jagić odgovornu za događaje poput navedenog smatra ministricu pravosuđa Vesnu Škare Ožbolt. Kako Jagić kaže, ministrica pravosuđa nije prihvatila sindikalni zahtjev da se povećaju kazne ubojicama i napadačima na policajce, te uz njeno ime, kao sukrivce navodi premijera Ivu Sanadera i ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića. Prema Jagićevim riječima, nezadovoljnost sindikalaca potiče još uvijek važećeg zakona iz 1990. koji za omalovažavanje policajca predviđa kaznu od 200 kuna, dok je za nevezivanje sigurnosnim pojasom propisana kazna od 500 kuna. Predsjednik Nezavisnog sindikata MUP-a Zdravko Lončar dodaje kako bi zaštitnike trebalo zaštititi da bi oni mogli štititi ostale.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika